RIVM: opnieuw flinke stijging besmettingen; zes opnames en twee doden

In de afgelopen week zijn twee Flevolanders overleden aan de ziekte COVID-19. Het gaat om iemand uit Almere en een inwoner van Lelystad. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. In de hele provincie testten 239 mensen positief op het coronavirus. In Flevoland waren verder zes ziekenhuisopnames noodzakelijk.

Het nieuwe aantal besmettingen is opnieuw een flinke stijging ten opzichte van de afgelopen weken. Vorige week testen 165 Flevolanders positief op het coronavirus, de week daarvoor 117.

De meeste besmettingen vonden opnieuw in Almere plaats met 165. Vorige week waren dat er nog 123. In de gemeente Lelystad kwamen er 45 gevallen bij, ten opzichte van 16 de week ervoor, bijna een verdrievoudiging. Zeewolde en Noordoostpolder telden beide de afgelopen week 11 nieuwe besmettingen.

In Dronten testten 6 inwoners positief. En op Urk kwam er de afgelopen week 1 besmetting bij, de eerste in ruim een maand tijd.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten
De testen hebben landelijk 13.471 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht in de afgelopen week. Dat zijn er ruim zestig procent meer dan in de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 98.240. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn in Flevoland 1.852 inwoners officieel besmet geraakt.

Ongeveer vijfduizend Flevolanders hebben zich de afgelopen week laten testen door de GGD. Landelijk waren er 192.255 mensen die zich lieten testen in de GGD-teststraten door heel Nederland. Dit waren er ongeveer drieduizend minder dan de week ervoor.

Zes ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er zes ziekenhuisopnames bijgekomen in Flevoland. 3 in Almere, 2 in Noordoostpolder en 1 in Lelystad. In de week ervoor waren er geen nieuwe opnames gemeld. Sinds het begin van de crisis zijn in Almere 135 inwoners opgenomen, in Dronten 30, Noordoostpolder 16, Lelystad 67, Zeewolde 12 en op Urk 23. Landelijk zijn er nu in totaal 12.467 ziekenhuisopnames geweest, dat is een stijging van 152 opnames in een week tijd.

Aantal doden door COVID-19 stijgt met 2
De afgelopen week kwamen er in Flevoland twee sterfgevallen bij. Het dodental stijgt daarmee naar 98. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (35), gevolgd door Lelystad (31), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4). Landelijk waren er 33 coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6291 sterfgevallen is gekomen. In de voorgaande week kwamen er 14 coronasterfgevallen bij.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door