Politie achtervolging geeindigd op de Veluwedreef Stad, auto geramd en politiewagen beschadigd | Update

Op de Veluwedreef is rond het middaguur een achtervolging beeindigd door een aanrijding.

Een woordvoerder van de politie kan alleen aangeven dat de aanleiding een ANPR-hit was. Of er personen zijn aangehouden en wat de aanleiding was is nog niet bekend, daar komt de politie later op terug.

Te zien is dat een politieauto fors beschadigd is geraakt en inmiddels op een bergingsvoertuig van de politie staat. Een grijze Mercedes staat met schade in de middenberm van de Veluwedreef.

Update #1 – donderdag 10 augustus 2023 – 13:56
Update: Een voorlichter van de politie Amsterdam laat weten dat de achtervolging in de stad is begonnen naar aanleiding van een ANPR-hit. De bestuurder van het voertuig werd gezocht voor aanhouding buiten heterdaad. Bij het geven van een stopteken ging de auto er vandoor. Meerdere eenheden hebben de auto achtervolgd en op de Veluwedreef in Almere kon de auto tot stoppen worden gedwongen. Hierbij raakte minstens 1 politie auto zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden. De bestuurder is aangehouden. Details over de reden waarom de man werd gezocht, en leeftijd – woonplaats konden nog niet bekend worden gemaakt. Een update volgt waarschijnlijk morgen via persvoorlichting Amsterdam

Foto News United / Rens Hulman

Geschreven door