Verwaarloosd fietscrossterrein wijkt voor minibos

Het voormalige fietscrossterrein in Muziekwijk krijgt een nieuwe inrichting. De baan is al jarenlang overwoekerd met voornamelijk bramenstruiken en ligt er onbruikbaar bij.

Sinds 1984 maakte de vereniging De Stadcrossers gebruik van de baan die grenst aan het Beatrixpad in het Klein Brandt Sportpark. Een container en een fietskunstwerk herinneren nog aan dat verleden. Al zeker twintig jaar wordt de baan niet meer gebruikt en het parcours is verwaarloosd.

De gemeente laat het hele terrein op korte termijn leeghalen en egaliseren. Er wordt op die plaats een tiny forest aangelegd. Dat is een dichtbegroeid inheems bos waar omwonenden de natuur kunnen ontdekken. Almere kent inmiddels al negen van dergelijke minibossen.

Zeven jaar geleden ontstond een plan voor aanleg van een BMX-baan met een parcours van 300 meter op het bewuste terrein. Dat werd gedeeltelijk aangelegd, maar werd nooit een succes.

Geschreven door