Feestelijke hotspots in Almere Centrum

De feestdagen staan weer voor de deur. Dit jaar zullen die anders zijn dan voorheen. Dat weerhoudt Almere Centrum er niet van, er toch op een bijzondere, maar veilige manier, bij stil te staan. Daarom is er extra aandacht voor sfeerverhogende activiteiten, waarvan sommige online te delen zijn. Zo kunnen toch mooie herinneringen worden gemaakt met mensen die elkaar dit jaar misschien niet live kunnen zien.

Selfiespots

Op verschillende plekken in Almere Centrum staan feestelijke selfiespots. Op het Forum zit bijvoorbeeld een ijsbeer met ski’s. Een vrolijk verlichte Ally de Aap zorgt voor een Almeers kersttintje op het Stationsplein. Op de Grote Markt staat een grote hoed met lolly’s met daaronder een tunneltje voor een bijzondere kerst-selfie. Ook de bekende, jaarlijks terugkerende kerstboom bij de HEMA heeft een onderdoorgang. Bezoekers die hun selfies delen en daarbij @AlmereCentrum taggen, zien hun foto op de tijdlijn van Almere Centrum terug.

Santa’s Photo Forest

Van 18 december tot en met 24 december strijkt aan de Schutterstraat 9 een bijzondere pop-upstore neer. Santa’s Photo Forest is een magisch Scandinavisch bos met drie verschillende Instagram settings in kerstsfeer. In één daarvan is de Kerstman aanwezig. Bezoekers kunnen in de verschillende settings prachtige kerstfoto’s maken om online te delen met vrienden en familie, die ze dit jaar misschien niet live kunnen zien tijdens de feestdagen. Ook hierbij kan iedereen #SantAlmere en @AlmereCentrum taggen, zodat de foto’s ook verschijnen op de tijdlijn van Almere Centrum.

Santa’s Photo Forest is van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december geopend tijdens de winkelopeningstijden in Almere Centrum. Ook hier worden alle coronamaatregelen in acht genomen. Om die reden is toegang alleen mogelijk door te reserveren via almerecentrum.nl/forest 

Bij de uitgang van Santa’s Photo Forest kunnen bezoekers een mini-kerstboompje kopen. De opbrengst van de verkoop wordt gedoneerd aan dezelfde drie goede doelen, die met de daluren-winactie worden gesteund: Voedselbank Almere, Dierenasiel Almere en Parkhuys Almere. De daluren-winactie loopt nog tot en met 3 januari 2021. Iedereen die tijdens daluren voor minimaal € 50,- inkopen in Almere Centrum doet, kan zijn kassabon(nen) uploaden via almerecentrum.nl/winactie en kans maken op shoptegoed bij één van de winkels in de binnenstad.

Foto’s aangeleverd fotograaf Roxanne Overdijk

Geschreven door