15-16 september de nationale telling van de nachtvlinder, doe je mee?

Gefladder van motten rond de lamp in de tuin; voor de één een gruwel, voor natuurliefhebbers een fascinatie. In een groene Almeerse tuin komen vaak honderden verschillende soorten voor.

De rupsen van de meeste soorten zijn kieskeurig en daarom zijn zij een goede graadmeter voor de biodiversiteit. Ook de naamgeving is erg divers, bijvoorbeeld van lieveling, rood weeskind en huismoeder. Net zo verrassend zijn de vlinders met de namen hyena, bont schaapje, dromedaris en kleine beer. De nachtvlinder op de foto is trouwens de ligusterpijlstaart.

Op 15 en 16 september is het de Nationale Nachtvlindernacht. De Vogelwacht Flevoland organiseert ook dit jaar weer een nachtvlinderexcursie met speciale vlinderlampopstellingen. Meer info zie: https://www.vogelwachtflevoland.nl/…/weeskinderen-en…/

Foto aangeleverd.

Geschreven door