9 & 10 september landelijke monumentendag

Een mooi voorbeeld van immaterieel erfgoed in Almere is het Kersenbloesemfeest in de Regenboogbuurt. Met dit feest wordt jaarlijks het begin van de lente gevierd onder ruim 850 Japanse sierkersenbomen.

Stichting Regenboogbuurt laat je deze bijzondere kleurrijke buurt op verschillende manieren beleven. Natuurlijk is er in september geen bloesem, maar je kunt er op zondag 10 september tijdens het weekend van Open Monumentendag toch van het Kersenbloesemfeest Almere genieten. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud met een expositie, maquettes, workshops, filmmateriaal, rondleidingen en Japanse verhalen. Omdat de bloesem niet bloeit, maar de eerste bladeren vast al rood kleuren, komen behalve Hanami (lentekleuren) ook Koyo/Momiji (herfstkleuren) aan bod.

Meer informatie https://regenboogbuurt.nl/openmonumentendag/

Weten wat er verder te zien is tijdens Open Monumentendag op 9 & 10 september? Bekijk het programma op http://almere.nl/openmonumentendag

Foto aangeleverd

Geschreven door