Expo over kersenbloesemfeest- en bomen Almere verlengd

Vanwege de positieve reacties uit de stad wordt de expositie BLOESEM! verlengd! Erfgoedhuis Almere en Stichting Regenboogbuurt tonen op meerdere locaties in Almere beelden van het Kersenbloesemfeest en de kersenbloesembomen in de Regenboogbuurt.

De foto’s, tekeningen en schilderijen vieren de lente in al haar pracht, en zijn aangeleverd door Almeerders. De expositie is tot 1 juli te zien in de etalage van het Erfgoedhuis Almere en op meerdere andere locaties in Almere-Buiten, waaronder basisschool ’t Spectrum, kerkcentrum De Wegwijzer en Creatief Centrum Delen en Meer.

In het originele ontwerp van de Regenboogbuurt zijn 850 sierkersen opgenomen. De Regenboogbuurt is, geïnspireerd door architect Bruno Taut, opgezet als bewoond arboretum (bomentuin) op basis van kleur. De sierkersen dragen met hun zachtroze kleur bij aan de beoogde kleurcombinaties in de wijk. In 2019 waren de buurt én de bomen 21 jaar oud, volwassen dus. Ter ere hiervan organiseerde Stichting Regenboogbuurt op 30 maart van dat jaar het eerste Kersenbloesemfeest Almere.

Vanwege COVID-19 konden zowel in 2020 en dit jaar het feest niet doorgaan. Om de traditie tóch voort te zetten heeft de stichting in samenwerking met Erfgoedhuis Almere op drie verschillende locaties een expositie opgezet over deze bijzondere sierkersen. De expositie vertelt over de oorsprong van het Kersenbloesemfeest en er zijn foto’s, schilderijen en tekeningen te zien van de bloesembomen in de Regenboogbuurt.

De expositie is tot 1 juli 2021 te zien. Je kunt ook de speciale bloesemroute wandelen of fietsen langs de verschillende locaties van de expositie. De plattegrond staat op almere.nl/erfgoedhuis, facebook.com/kersenbloesemfeestalmere of regenboogbuurt.nl.

Geschreven door