Aanpak brandstichting in leegstaand kantoor Haven

De gemeente heeft woningcorporatie De Alliantie gemaand asbest te verwijderen uit het leegstaande kantoorgebouw van NCCW. In het pand aan de Markenlaan in Haven werd de afgelopen tijd veelvuldig brand gesticht.

Afgelopen weekend zou de brandweer drie keer zijn uitgerukt. De hekken die zijn geplaatst houden niet tegen dat jongeren naar binnen gaan en een ravage aanrichten en brand stichten.

De Alliantie is sinds kort eigenaar. Door de aanwezigheid van asbest is het pand gevaarlijk bij brand. De eigenaar moet uiterlijk 9 oktober maatregelen hebben getroffen.

Over de toekomst van het voormalige NCCW-gebouw dat sinds vijf jaar leeg staat, voert de gemeente momenteel gesprekken. Twee jaar geleden werden al plannen voor woningbouw gemaakt. Op het terrein zouden 500 appartementen gebouwd worden.

Geschreven door