Gemeente wil bouwhekken en bewaking bij leegstaand pand Wisselweg

De gemeente Almere wil dat er bouwhekken worden geplaatst bij het leegstaande pand aan de Wisselweg in Almere. Bovendien moet er fysieke- of camerabewaking worden ingezet.

Als dat niet gebeurt, dan gaat de gemeente handhaven. Vorige week is het pand opnieuw opengebroken. Het college van burgemeester en wethouders schrijft dat op schriftelijke vragen die gesteld zijn door de Almeerse VVD-fractie. Fractievoorzitter Ulysse Ellian verzocht het college om de eigenaar te dwingen extra maatregelen te nemen.

Omroep Flevoland liet eind vorige maand in een reportage zien dat dak- en thuislozen moeiteloos het terrein aan de Wisselweg konden betreden. Ook jongeren hingen rond in het pand. De gemeente gaf naar aanleiding van die reportage de eigenaar opdracht om het gebouw af te sluiten. De eigenaar sloot de toegangsdeur af, maar indringers vonden telkens een manier om toch binnen te komen. Eigenaar Van der Valk Investments noemde het dweilen met de kraan open.

Gebied krijgt eind dit jaar nieuwe bestemming
Het gebied rondom het pand krijgt dit jaar nog een nieuwe bestemming. De gemeente verwacht aan het einde van het jaar een eerste vergunningsaanvraag van Van der Valk Investments te krijgen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door