Andere zorgaanpak in Almere krijgt erkenning

Zorgverzekeraars hebben positief gereageerd op het Plan Positief Gezond Almere. Daaraan hebben onder andere het Flevoziekenhuis, de Zorggroep en VMCA meegewerkt.

Centraal in de samenwerking staat het anders denken en werken vanuit het concept Positieve Gezondheid. Er wordt een start gemaakt met een community Positieve Gezondheid om gezamenlijk de doelstellingen van de afzonderlijke organisaties te bereiken en om domein-overstijgende samenwerking vorm te geven.

Het plan komt nu in aanmerking voor geld van Zilveren Kruis en VGZ.

Rosalie Klinkhamer, manager allianties van het Flevoziekenhuis: “We vinden dat het meer over het welzijn van mensen moet gaan in plaats van alleen over hun zorgvraag. Veel vragen die nu in de gezondheidszorg terechtkomen zijn niet altijd medische vragen. Ze ontstaan bijvoorbeeld uit ongerustheid, stress of onveiligheid. We willen een flinke impuls geven aan sociale netwerken en zorgzame buurten. Hierin zit de grootste verschuiving: naar zorgen voor elkaar, samen met de professionele zorg.” 

Geschreven door