Oud-huisartsen vragen Zilveren Kruis om ‘gemeentepolis’

Almeerse oud-huisartsen vragen zorgverzekeraar Zilveren Kruis om de zogenoemde gemeentepolis over te nemen van Menzis. Die verzekeraar stopt per 1 januari met de voordelige polis voor minima in Almere.

“Deze verzekering is, doordat de gemeente financieel kan bijspringen, een belangrijke tegemoetkoming in de zorgkosten voor minima”, schrijven de gepensioneerde huisartsen. “Wij hebben in onze praktijkjaren gezien welke positieve uitwerking de gemeentepolis had.” Als de polis er niet meer is, kan deze groep een gezondheidsachterstand oplopen, vrezen de artsen, zo vermeld omroep flevoland,

Menzis wilde al eerder de stekker uit de gemeentepolis trekken omdat Almere niet bij het zogenoemde kernwerkgebied van de verzekeraar hoort. De gemeente Almere probeert al jaren een andere verzekeraar te vinden. Zilveren Kruis en DSW haakten steeds af.

Volgens de oud-huisartsen is Zilveren Kruis een logische opvolger omdat die veel zorgpolissen in de regio heeft lopen. “Wij doen dan ook een dringend beroep op u om met de gemeente in overleg te gaan om samen een polis voor de Almeerse minima te ontwikkelen”, aldus de brief.

Geschreven door