Flevoziekenhuis gaat met alle zorgverzekeraars contract sluiten voor 2022

Flevoziekenhuis heeft op dit moment met de helft van de zorgverzekeraars een contract gesloten voor 2022. Met de andere helft lopen de gesprekken nog.

Elke zorgverzekeraar waarmee ze nog in gesprek zijn, heeft toegezegd dat dit geen gevolgen heeft voor patiënten. Dit betekent dat u dus ook in 2022 gewoon voor ziekenhuiszorg terecht kunt in het ziekenhuis.

Normaal gesproken is in de periode november-december al bekend welke contracten er tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen zijn gesloten. Zo weet u als patiënt tijdig, waar u het komende jaar voor uw ziekenhuiszorg terechtkunt.

Dit jaar verlopen de gesprekken tussen de zorgverzekeraars en het Flevoziekenhuis anders dan ze gewend waren in een jaar zonder coronapandemie. Het is moeilijker om contractafspraken te maken en daardoor gaat het ook langzamer. Ze willen u graag geruststellen met de toezegging van de zorgverzekeraars, waarmee ze nog in gesprek zijn, dat dit geen gevolgen voor u als patiënt zal hebben. Nog niet alle contracten zijn gesloten, maar worden dat nog wel voor dit jaar.

Contracten sluiten nodig ‘naturapolis’ en ‘budgetpolis’
Als ziekenhuis sluiten we elk jaar contracten af met de zorgverzekeraars in Nederland. Dit is nodig, omdat alle mensen met een zogeheten ‘naturapolis’ of ‘budgetpolis’ alleen terechtkunnen in ziekenhuizen met een contract. Deze polissen zijn zorgverzekeringen waarmee je alleen bij ‘gecontracteerde zorgaanbieders’ terechtkunt. Mensen met een ‘restitutiepolis’ kunnen doorgaans bij vrijwel alle zorgaanbieders terecht. Meer informatie hierover, vindt u op Zorgwijzer.nl.

Actuele overzicht van gecontracteerde zorgverzekeraars
Op de overzichtspagina op onze website, vindt u de status per zorgverzekeraar: contact gesloten  of nog in gesprek  . Deze informatie actualiseren we bij elk nieuw gesloten contract.

Geschreven door