Cursus omgaan met ziekte van Parkinson: speciaal voor familieleden en mantelzorgers

Op dinsdag 10 oktober 2023 start het Geriatrisch Expertisecentrum (“GEC”) van Zorggroep Almere met de cursus ‘Omgaan met de ziekte van Parkinson’ in  Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn in Almere Buiten.

Deze cursus is bestemd voor familieleden van iemand met Parkinson en mantelzorgers. Het hebben van Parkinson heeft namelijk niet alleen veel invloed op de persoon die het treft, maar ook op de mensen om hem/haar heen. Daarom staan de naasten centraal bij deze cursus.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur en start op dinsdag 10 oktober. Dinsdag 28 november vindt de laatste bijeenkomst plaats. In januari 2024 wordt nog een terugkombijeenkomst gehouden.
Tijdens de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod: van praktische informatie over de ziekte van Parkinson, tot hoe de familie en mantelzorgers kunnen omgaan met de spanning die de ziekte op hén heeft. De deelnemers krijgen ook handvatten mee hoe om te gaan met stress en met het veranderend contact. Daarnaast kunnen zij eigen onderwerpen aanbrengen.

Ervaren cursusleiders
De cursus wordt gegeven door een ervaren GZ-psycholoog en GZ-Maatschappelijk werker van Zorggroep Almere. Beiden zijn ervaren cursusleiders en aangesloten bij ParkinsonNet.

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaats in Zephyr, Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn aan de Fiep Westendorpstraat 1, Almere Buiten (Stripheldenbuurt).

Meer informatie
Heeft u interesse en wilt u meer weten of de cursus? Meer informatie over de cursus vindt u op onze website: Expertteam Parkinson – Zorggroep Almere (zorggroep-almere.nl)

Geschreven door