Expositie “Tussen twee werelden”

Een bijzonder expositie in het Stadhuis.

Anton is een gevierd kunstenaar met verkoop successen in binnen- en buitenland. Hij woont in Zephyr, een kleinschalig woonzorgcentrum van Zorggroep Almere waar mensen met dementie wonen, maar met schilderen is hij nooit gestopt.

Ermelinde is fysiotherapeut bij het Expertise Centrum van Zorggroep Almere en werkt onder andere bij Zephyr. In haar vrije tijd schildert ze graag en heeft al eerder haar werk geëxposeerd.

Samen hebben ze hun artistieke krachten gebundeld en besloten elkaars werk af te maken, met een prachtig resultaat. Dit inspireerde hen en ze besloten samen te blijven schilderen. Elke maand kozen ze een ander thema. Deze samenwerking heeft niet alleen bijzondere kunstwerken opgeleverd, maar ook boeiende gesprekken tussen deze twee werelden.

Deze unieke expositie is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden van het Stadhuis van Almere (8:30 – 17:00) en te bekijken in gang B van 4 tot 30 juli.

Over de kunstenaars:

Anton

Anton (Antonio Poioumen) is een gevierd kunstenaar en heeft zijn werk verkocht zowel in het binnen- als buitenland.

Inmiddels woont Anton in Zephyr.

Zephyr is een kleinschalig verpleeghuis waar mensen met dementie wonen.

Ook daar schildert hij nog graag.

Ermelinde

Ermelinde is fysiotherapeut bij het Expertise Centrum Zorggroep Almere en werkt onder ander bij Zephyr.

Zij schildert graag in haar vrije tijd, in het verleden heeft zij al eerder geëxposeerd.

Totstandkoming samenwerking

Beide kunstenaars liepen in hun eigen werk vast. Al pratende besloten ze elkaars werk af te maken. Dit inspireerde hen en ze zijn maandelijks middels een thema gaan schilderen. Buiten de bijzondere kunstwerken leverde het ook boeiende gesprekken op.

Geschreven door