David Voetelink benoemd tot lid raad van toezicht Flevoziekenhuis

David Voetelink is per 24 september 2023 benoemd tot lid raad van toezicht van het Flevoziekenhuis met de portefeuille financiën en bedrijfsvoering.

Hij wordt tevens de voorzitter van de auditcommissie financiën.  David Voetelink volgt hiermee Derk Kappelle op die statutair na twee termijnen van vier jaar aftreedt als lid van de raad van toezicht.

David Voetelink heeft ruime financiële expertise en een ruime ervaring als ziekenhuisbestuurder en toezichthouder. Van 2013 tot 2019 was hij als vicevoorzitter en Chief Financial Officer (CFO) lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Daarna was hij lid van de Raad van Bestuur van Tergooi Ziekenhuizen in Hilversum/Blaricum en lid Raad van Bestuur van Haaglanden MC. Op dit moment is hij vicevoorzitter College van Bestuur a.i. bij de Nyenrode Business Universiteit en is hij voorzitter raad van toezicht van ETZ en lid raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

Voor zijn loopbaan als ziekenhuisbestuurder was hij onder meer partner bij KPMG Accountants en voorzitter bij KPMG Healthcare. Voetelink studeerde algemene economie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de accountancyopleiding bij het NIvRA.

De raad van toezicht is verheugd met de benoeming van David Voetelink en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking. 

Een actueel overzicht van de samenstelling en (neven)functies van de leden raad van toezicht is te vinden op onze website.

Foto aangeleverd

Geschreven door