Erfgoedcafé: ‘The Proof of the Pudding’ over architect Herman Hertzberger

Op vrijdag 29 september organiseert Erfgoedhuis Almere samen met theater De Glasbak een Erfgoedcafé over één van de meest toonaangevende architecten van het structuralisme: Herman Hertzberger.

Werk van deze beroemde architect is ook te vinden in Almere, zoals de Polygoon-school in Filmwijk en woonzorgcentrum “De Overloop” in Almere-Haven.

Het hoogtepunt van de avond is de vertoning van de documentaire ‘The Proof of Puddding’ over Herman Hertzberger. Kunst- en architectuurhistoricus Odette Breijinck zal voorafgaand een inleiding geven over de fascinerende wereld van architectuur, waarbij ze ook ingaat op het structuralisme en het werk van Hertzberger.

Odette Breijinck

Breijinck stuurde als architectuurhistoricus af op het stadsbeeld van Almere. Zij heeft daarnaast ook veel werkervaring op het gebied van architectuur binnen de stad. Onder andere bij de Kunstlinie en Casa Casla. Odette heeft een passie voor kunst- en architectuurgeschiedenis die zij graag met andere deelt. Zo is zij docent voor Stichting Volkusuniversiteit Almere.

Praktische informatie

Datum:vrijdag 29 september 2023 van 19.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Locatie:De Glasbak, Lierstraat 21, 1312 JZ Almere Muziekwijk

Toegang: Gratis, wel graag aanmelden via glasbak@deschoor.nl

Kijk voor meer informatie op almere.nl/erfgoedhuis of deglasbak-almere.nl

Geschreven door