FC Almere doet zichzelf tekort na gemiste penalty

Het is FC Almere niet gelukt om het eerste competitieduel in de derde klasse B winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Sandor Augustijn voetbalde niet slecht maar tegenstander AMVJ deed dat ook niet en scoorde wel en ging het duel met 3-1 verloren

Op sportpark Het Loopveld heeft FC Almere zich in de wedstrijd tegen AMVJ te kort gedaan. In eerste instantie heb ik in moeten grijpen omdat het team niet speelde als we gewend waren maar ging het daarna een stuk beter aldus de coach. Eerst kwam AMVJ wel op voorsprong door Krake maar de Almeerders kwamen later ook tot scoren door Max Wolters :1-1. Dit werd ook de ruststand.

Tegenslag.

In de tweede helft kreeg Almere al snel een tegenslag te verwerken toen aanvoerder Scott Barkema met een blessure het veld moest ruimen. Later had Almere wel het betere van het spel maar zag dat AMVJ de 2-1 in de touwen te schoot.  Almere gaf zich zeker niet gewonnen en kwam goed terug en na diverse mogelijkheden kreeg men een strafschop door een handsbal en zou men de 2-2 kunnen scoren maar de inzet van Ruben Gerth werd te slap en onzuiver ingeschoten en had AMVJ geluk.

Augustijn: “Erg zuur dit want op dat moment waren we de betere ploeg en hadden we ook recht op de 2-2, de strafschop had eigenlijk nog overgenomen moeten worden gezien de doelman ver voor de doellijn stond opgesteld maar de arbiter had dit kennelijk niet gezien “ aldus de oefenmeester. 

2e strafschop.

AMVJ kroop dus door het oog van de naald en kreeg niet veel later ook een strafschop na een overtreding van invaller Ian Kooistra op Sitil, AMVJ maakte geen fout en scoorde hier wel uit :3-1. Een 2-2 uitslag had de verhouding van dit duel beter weergegeven aldus Augustijn die komende zaterdag met zijn team op sportpark De Marken Legmeervogels ontvangt.

Geschreven door