Grootse meerkorige muziek door artist in residence Castello Consort

Het Castello Consort brengt zaterdag 23 september grootse ‘meerkorige’ muziek in een formatie van 11 musici en het eigen Italiaanse orgel. Muziek van Gabrieli, Cavalli, Marini en tijdgenoten bij Goede Rede Concerten in Almere.

Stereogeluid, maar dan op zijn zeventiende-eeuws tijdens dit concert! Met violen in alle soorten en maten, blazers, tokkelinstrumenten én natuurlijk het befaamde draagbare Italiaanse orgel van dit jonge en toonaangevende ensemble. De muziek die rond 1600 in de San Marco kathedraal in Venetië klonk, heeft vrijwel alle componisten in Europa beïnvloed. Een van de belangrijkste ontwikkelingen uit die tijd was de meerkorigheid: de musici stonden niet samen op een plek, maar speelden juist vanuit verschillende hoeken (meestal balkons) in de kerk. Soms afwisselend, soms allemaal tegelijk voor een groots en indrukwekkend effect. Hoe zal dit in Goede Rede klinken!

Artist in Residence
Elk jaar kiest Goede Rede Concerten een ‘Artist in Residence’. In 2023 is dat het jonge en toonaangevende ensemble Castello Consort. Verspreid over het jaar brengt het Castello Consort een serie van zes concerten naar Almere, ze zijn ook nog op 28 oktober en 25 november te horen en te zien.

Reserveren voor het concert kan via www.goederedeconcerten.nl of door te bellen naar 06-80140467.

Geschreven door