Kinderboerderijen stad en natuur vieren dierendag

Woensdag 4 oktober is het weer Dierendag. Dat viert Stad & Natuur met een gezellig feest op Kinderboerderij Den Uylpark en Kinderboerderij de Beestenbende. Tussen 14.00 en 16.30 uur is er voor jong en oud van alles te doen.

Op Dierendag verdienen alle dieren van de kinderboerderij een traktatie. En die maken we natuurlijk zelf! Help ook een handje mee en verzamel de lekkerste groenten en fruit om er samen een heuse dierentaart van te maken. Als de taart klaar is, mogen alle boerderijdieren ervan smikkelen.

Creatief en actief aan de slag

Op de beide kinderboerderijen kunnen kinderen zich deze middag laten schminken als hun favoriete dier. Wie zin heeft om zelf creatief aan de slag te gaan, kan aanschuiven bij de workshops van Kleur in Cultuur. Liever nog wat meer actie? Leef je dan uit met de oudhollandse spellen. Van ballen gooien tot boter-kaas-en-eieren en van croquet tot sjoelen: plezier gegarandeerd!


Voor jong en oud

Op Kinderboerderij Den Uylpark is er om 14.45 en 15.45 uur de vertelling ‘Erik of het klein insectenboek’, een bewerking van het klassieke kinderboek van Godfried Bomans. En op Kinderboerderij de Beestenbende kan iedereen om 14.30 en 15.45 uur mee met de educatieve wandeling van Theater Poppekus. Op verschillende plekjes is er een interessante uitleg over de dieren in de natuur. Deze leerzame en interactieve wandeling is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor hun begeleiders.

Foto aangeleverd.


Meer informatie

Toegang tot het terrein is gratis. Sommige activiteiten zijn gratis en voor anderen vragen we een kleine bijdrage. Meer informatie is te vinden op www.stadennatuur.nl.

Kinderboerderij Den Uylpark, Heerenveenpad 43, Almere Stad
Kinderboerderij de Beestenbende, M.J. Granpré Molièrestraat 1, Almere Buiten

Geschreven door