Houden we de stad schoon deze zomer?

Grote stukken karton, oude meubels, extra zakken huisafval of tuinafval. Wat doet u met uw afval? En hoe houden we samen de stad schoon deze zomer?

De gemeente zet sinds half juli extra wagens en medewerkers in om het grote aanbod afval tijdens deze coronatijd te verwerken. Dit is een tijdelijke oplossing. Alleen als we samen ons afval op de juiste manier verwerken houden we de stad schoon! We rekenen op u! 

Wat kunt u zelf doen?

Grofvuil wegbrengen of laten ophalen kost u niets

Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is voor de afvalbak zoals: een kapotte bank, een oud matras, piepschuim, vloerbedekking, hout, klein gevaarlijk (chemisch) afval, etc.

Groot groenafval kan naar een perron of in een blad- en snoeikorf

Lekker in de tuin bezig?  Grote takken of grote hoeveelheden gras/bladeren die niet in uw gft-bak passen, kunt u kwijt in een blad- en snoeikorf in uw buurt. Of breng het weg naar 1 van de 3 recyclingperrons. Bij het perron in Almere-Buiten is tijdelijk een speciale ‘tuinstraat’ ingericht met een aparte ingang. Voor tuinafval kunt u geen ophaalafspraak maken.

Wat te doen met grote kartonnen verpakkingen?

Vouw, scheur of knip het in kleinere stukken en verzamel het in uw papierbak of breng het naar 1 van de 3 recyclingperrons. Wat ook een leuk idee is, wees creatief en knutsel met uw kinderen een piratenschip of vliegtuig van het karton.

Past het afval niet in de container?

Een halve zak past prima. Is het ondergrondse inzamel depot vol, ga naar een andere container in uw buurt of maak een melding.

Een afvalzak die naast een container staat, zorgt voor veel extra zwerfafval in de stad en is een illegale afvaldumping. Handhavers van de gemeente onderzoeken van wie dit afval is en delen boetes uit.

Meehelpen in jouw buurt?

Bent u de rommel zat in uw buurt? Help dan mee de stad schoon te houden en meld u aan.

De gemeente zet sinds half juli extra wagens en medewerkers in om het grote aanbod afval tijdens deze coronatijd te verwerken. Dit is een tijdelijke oplossing. Alleen als we samen ons afval op de juiste manier verwerken houden we de stad schoon! We rekenen op u! 

Wat kunt u zelf doen?

Grofvuil wegbrengen of laten ophalen kost u niets

Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is voor de afvalbak zoals: een kapotte bank, een oud matras, piepschuim, vloerbedekking, hout, klein gevaarlijk (chemisch) afval, etc.

Groot groenafval kan naar een perron of in een blad- en snoeikorf

Lekker in de tuin bezig?  Grote takken of grote hoeveelheden gras/bladeren die niet in uw gft-bak passen, kunt u kwijt in een blad- en snoeikorf in uw buurt. Of breng het weg naar 1 van de 3 recyclingperrons. Bij het perron in Almere-Buiten is tijdelijk een speciale ‘tuinstraat’ ingericht met een aparte ingang. Voor tuinafval kunt u geen ophaalafspraak maken.

Wat te doen met grote kartonnen verpakkingen?

Vouw, scheur of knip het in kleinere stukken en verzamel het in uw papierbak of breng het naar 1 van de 3 recyclingperrons. Wat ook een leuk idee is, wees creatief en knutsel met uw kinderen een piratenschip of vliegtuig van het karton.

Past het afval niet in de container?

Een halve zak past prima. Is het ondergrondse inzamel depot vol, ga naar een andere container in uw buurt of maak een melding.

Een afvalzak die naast een container staat, zorgt voor veel extra zwerfafval in de stad en is een illegale afvaldumping. Handhavers van de gemeente onderzoeken van wie dit afval is en delen boetes uit.

Meehelpen in jouw buurt?

Bent u de rommel zat in uw buurt? Help dan mee de stad schoon te houden en meld u aan.

Geschreven door