Almeers huizenaanbod voor modaal inkomen minimaal

Voor huishoudens met een inkomen van twee keer modaal is in Almere een derde van het koopwoningaanbod passend. Er is momenteel geen enkele woning te koop voor huishoudens met één modaal inkomen.

Gerekend over heel Flevoland is voor een alleenstaande woningzoekende de situatie bijna uitzichtloos. Alleen Lelystad biedt op dit moment twee woningen binnen het budget bij een inkomen van 40-duizend euro.

In Almere valt 34 procent van de woningen die op dit moment worden aangeboden, binnen het budget van een stel dat twee keer modaal verdient (80-duizend euro).

Dat blijkt uit cijferonderzoek van Slimster.nl, dat consumenten helpt een product of dienst te vinden. Met een inkomen van 80-duizend euro per jaar is momenteel een maximale hypotheek (10 jaar vast tegen 4,3 procent rente) mogelijk van 383-duizend euro.  

Geschreven door