Derby Waterwijk vr. tegen Buitenboys vr. onbeslist: 2-2

In de derde klasse van de vrouwen was er de derby Waterwijk tegen Buitenboys. Het werd een vermakelijk duel met mooie momenten, maar een winnaar kwam er deze middag niet uit.

In de Almeerse stadsderby tussen Waterwijk en Buitenboys, gespeeld op sportpark Rie Mastenbroek, stond veel op het spel. In de vorige bekerwedstrijd trok Buitenboys aan het kortste eind en had dus nog iets goed te maken. De wedstrijd begon met Buitenboys die vol overgave aanviel, terwijl Waterwijk moeite had om het tempo aan te passen en daardoor ook  te veel ruimte weggaf. Het was dan ook Buitenboys die in de 23e minuut de leiding nam, en Waterwijk was de eerste helft niet bij machte om tot scoren te komen dus ging de rust met 0-1 in.

Riante voorsprong

Na de rust kwam Waterwijk goed de kleedkamer uit met sneller en gevaarlijker spel. Toch was het Buitenboys-speelster  Denise Veldhuisen die in de 62e minuut de voorsprong verdubbelde en leek Buitenboys op een riante voorsprong te staan.  

Waterwijk liet echter de moed niet zakken en toonde veerkracht. Slechts een minuut na het doelpunt van Buitenboys werd  Nouk Weultjes vrij gespeeld die met een prachtig afstandsschot de aansluitingstreffer maakte: 1-2. Waterwijk bleef hierna veelal in balbezit, en de behendige Reyna Winklaar wist in de 72e minuut de gelijkmaker te scoren: 2-2. Hierna bleven er kansen komen voor beide partijen maar gescoord werd er niet meer en eindigde deze derby in een gelijkspel.

teleurstelling

De trainers Pourchez en Van der Zee van Waterwijk waren ongetwijfeld teleurgesteld dat ze twee punten lieten liggen, en zakte Waterwijk hierdoor naar de tweede plaats op de ranglijst. Buitenboys was tevreden en toonde in de tweede helft veel inzet met een puntenverdeling als gevolg. Buitenboys bezet nu de 5e plek op de ranglijst.

foto Spelmoment uit dit duel. (foto aangeleverd).

Geschreven door