FC Almere pakt drie punten ten koste van Legmeervogels

In derde klasse B heeft FC Almere haar eerste thuisduel winnend weten af te sluiten. Het team van Sandor Augustijn bleef tegen Legmeervogels aan de goede kant van de score (4-3).

De twee ploegen gingen vanaf het begin fel van start en gaven elkaar maar weinig speelruimte. Beide partijen kregen in deze fase diverse kansen en na drie minuten was het de thuisclub die tot scoren kwam, Zoë Visser wist met een strak diagonaal schot Legmeer-doelman Jordy Stam te passeren: 1-0. Het spel bleef hierna op en neer gaan en er kwamen ook meer mogelijkheden voor de gasten en was er een solo van Camiel Schouten van Legmeervogels maar zijn inzet werd goed verwerkt door Almere goalie Stann Grosmann. Aan de andere kant weer een kans voor Almere maar de uithaal van Rogier Arduin was te slap en een makkelijke prooi voor doelman Stam.

Initiatief.

Halverwege de eerste helft nog een kans voor de gasten, maar uit een vrije schop van Youri Habing was geen probleem voor Grosmann. Almere nam weer het initiatief en was herhaaldelijk voor het doel van de tegenstander te vinden maar de zuiverheid was soms niet aanwezig. In minuut 25 waren de gasten wel doeltreffend en had Grosmann geen verweer tegen de inzet van Ruben Kalkman en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte: 1-1. Nog voor de rust was het Almere dat toch weer de leiding nam, eerst was Kelvin Hoogendoorn succesvol en in minuut 42 was het Rogier Arduin die zijn ploeg op een veilige 3-1 voorsprong leek te zetten. Dit was ook de ruststand.

aansluiter.

Na de rust waren de twee ploegen weer aan elkaar gewaagd, maar Legmeervogels wist uiteindelijk de aansluitingstreffer te maken en werd het vervolg van de tweede helft nog erg spannend. FC Almere voerde de druk behoorlijk op en kon later Silvan Speelman de 4-2 scoren en leek het duel beslist. De gasten dachten hier echter anders over en moest Almere ver terug en kwamen er weer kansen voor de gasten. In blessuretijd viel dan ook nog de 4-3 en mocht Almere nog blij zijn dat de ploeg uit Uithoorn een 100% kans in de slotseconde niet verzilverde. De eerste winst is een feit en volgt komende zaterdag de uitwedstrijd bij TOB.

Interview Trainers Sander Augustijn & Jack Honsbeek FC-Almere

Geschreven door