Forza Almere laat ware gezicht zien en wint ruim (5-0)

Forza heeft in de vijfde klasse 5C een fraaie overwinning geboekt. Tegenstander OSO dat vorige week fors won werd nu met 5-0 verslagen en staat Forza aan kop in deze afdeling.

Na het gelijke spel van vorige week tegen de Vecht en de grote overwinning van OSO, was iedereen extra scherp. In de eerste minuten keken beide ploegen een beetje de kat uit de boom, maar na 6 minuten was het bij de eerste echte aanval meteen raak, na een diepe bal op rechts en een voorzet kwam de bal bij de doorgeschoven Tim van Eeden, die de bal zeker niet lekker raakt, maar de doelman schat de bal verkeerd in en staat Forza op 1-0. Vanaf dat moment is Forza de bovenliggende partij, een schot van Djaylani Hussainali wordt nog gekeerd door de keeper maar komt bij Rory de Meijer, maar zijn inzet wordt nog net van de lijn weggehaald.

Panklaar.

In de 15e minuut is het echter wel 2-0, door weer een aanval over rechts, een goede voorzet van Kai Wilms, die bij Mike Lochtenberg komt en deze legt de bal panklaar voor Elwin Jansen die deze de kruising injaagt.  Dan blijft Forza gedurende de hele eerste helft de betere partij, met enkele prima kansen en slechts een poging van OSO van grote afstand. Het duurde echter tot de laatste minuut van de eerste helft toen de 3-0 viel.  Keanu Wijnruit werd gevloerd na zijn zoveelste rush over de rechterkant en binnen de zestien was dat een strafschop, Rory de Meier benutte deze elfmetertrap.

Kampioen.

Na de rust was het snel 4-0 door Djylani Hussainali en kon Forza de wedstrijd rustig uitspelen. Het werd uiteindelijk ook nog 5-0 maar dat was niet zo vreemd gezien het verloop van de wedstrijd.Mooie winstpartij voor de Almeerders die de belofte heeft gedaan om kampioen te worden nu al gestalte heeft gegeven.

Komende wedstrijd gaat men op bezoek bij het Amstelveense Sporting Martinus op sportpark Overburg. Om 15:00 uur begint dit duel.