Monsterscore voor Forza tegen OSO (0-8)

In de 5e klasse C heeft Forza Almere flink uitgehaald en was er voor tegenstander OSO weinig eer te behalen. Doordat koploper IJburg verloor, naderde Forza deze ploeg tot op een punt. De spanning stijgt dus in deze afdeling en heeft Forza alles nog in eigen hand.

Laat eerste doelpunt

In de beginfase waren er kansen genoeg voor Forza maar het eerste doelpunt viel pas in de 28e minuut. Daarvoor had Mike Lochtenberg al op de paal geschoten. Elwin Jansen brak later goed door en Rory de Meijer rondde bekwaam af :0-1. Toch was er ook een kans voor OSO maar de Forza-doelman was attent en redde Forza. In de 34ste minuut knalt Sem Moolhuizen van links de bal snoeihard in de rechter kruising. De keeper van OSO heeft de bal niet eens gezien. In de 40ste minuut een overtreding in het 16 metergebied  en Rory de Meijer schiet uit de penalty de 0-3 binnen, voor rust wordt het ook nog 0-4 door een heerlijke voorzet van Kai Wilms die achter de verdediging valt en in een keer op de slof van de inlopende Elwin Jansen valt en  onhoudbaar is voor de doelman. Uiteindelijk dus toch een comfortabele ruststand die gelegenheid gaf om te wisselen.

Score uitgebouwd

Na de rust bleef Forza de toon aangeven en bouwde de voorsprong rustig uit. Een  fraaie boogbal van Mourad Ben Abdallah in de 58e minuut die boven op de kruising beland en had OSO wat geluk. Elwin Jansen scoorde later de 0-5.. De 0-6 kwam van  Mourad Abdallah en de 0-7 was van Rory de Meijer. Nog was de koek niet op en scoorde Moreno Babel de 0-8.

Komende wedstrijd krijgt Forz bezoek van Sporting Martinus. Om 14:30 trapt men dan af.