Gemeente wil Hortusterrein terugkopen

De gemeente wil het terrein van de Floriade dat bestemd is voor woningbouw terugkopen van de projectontwikkelaar. Het gaat om een schikking die de patstelling over de toekomst van de wijk Hortus doorbreekt.

In 2018 sloten de gemeente en Weerwater BV een overeenkomst over de bouw van woningen. Na de Floriade ontstond een conflict over het aantal te bouwen huizen. Dat leidde zelfs tot een rechtszaak die binnenkort zou worden gevoerd.

De twee partijen hebben de afgelopen tijd informele gesprekken gevoerd om tot een schikking te komen. De overeenkomst over de ontwikkeling van Hortus zou dan komen te vervallen. De grond wordt in dat geval door de gemeente weer gekocht. De juridische procedure wordt dan opgeschort.

In de wijk Hortus zouden oorspronkelijk 660 woningen gebouwd worden. Al snel na de afspraken wilde de gemeente dat aantal verhogen. Weerwater BV verzet zich daar sindsdien tegen.

In een brief aan de gemeenteraad geeft het college niet aan hoeveel de nieuwe deal Almere gaat kosten. Ook staat er niets in over het aantal woningen dat er dan alsnog gebouwd wordt en wie dat gaat doen.

Geschreven door