Groen licht voor terugkoop Floriadeterrein Hortus

De gemeente kan het terrein van de voormalige Floriade terugkopen om er een groot aantal woningen te bouwen. Met een grote meerderheid heeft de raad daarvoor donderdagavond groen licht gegeven.

Tegenstand was er van rechtse partijen. De PVV vindt dat onvoldoende duidelijk is dat terugkoop financieel verstandig is. Voor de VVD was een tegenstem lastig omdat gekozen moest worden uit twee slechte opties. Bovendien was het proces tot aan de voorgestelde terugkoop nog in handen van de afgetreden VVD-wethouder Lindenbergh. Met het voorstel is 51 miljoen euro gemoeid.

De gemeente en projectontwikkelaar Weerwater CV hadden een langlopend conflict over de woningbouw voor het project Hortus. Aanvankelijk zouden daar 660 woningen gebouwd worden. Later besloot de gemeente dat het er aanzienlijk meer moesten worden. Over het conflict dreigde een rechtszaak.

De meerderheid van de raad wil voor Hortus een nieuw plan. Daarmee moeten ook de kosten van de terugkoop gedekt worden.

Geschreven door