Werkzaamheden aan provinciale fietspaden Almere

Maandag 4 september start de Provincie Flevoland met werkzaamheden aan meerdere fietspaden in Zuidelijk Flevoland. De werkzaamheden vinden in meerdere fases plaats en duren tot en met 17 november. De fietspaden zijn afgesloten voor het verkeer. Fietsers kunnen de omleidingsborden langs de weg volgen. Houd daarbij rekening met 20 tot 35 minuten meer reistijd.

Planning en omleidingen

  • Fietspad Knardijk van Lelystad naar Zeewolde

Het fietspad op de Knardijk is van 4 september tot en met 29 oktober afgesloten vanaf de Lage Knarsluis in Lelystad tot aan de Ossenkampweg in Zeewolde. De afsluiting vindt in 3 fases plaats:

  • Fase 1: 04 september t/m 28 oktober tussen de Lage Vaart in Lelystad en de Vogelweg in Zeewolde
  • Fase 2: 11 september t/m 28 oktober tussen de Vogelweg en de Baardmeesweg Zeewolde
  • Fase 3: 18- september t/m 28 oktober tussen de Baardmeesweg en de Ossekampweg inZeewolde

De omleiding loopt via de Knarweg en Vogelweg en de Knarweg naar de Ganzenweg. Via Zeewolde loopt de omleiding vanaf de Spiekweg, Roerdompweg naar de Reigerweg.

  • Fietspad Hoge Vaart van Zeewolde naar Almere, Lelystad

Het fietspad Hoge Vaart is van 22 september t/m 17 november afgesloten vanaf de Spiekweg tot en met de Knardijk. De omleiding loopt via de Spiekweg over de Schollevaarweg naar de Knardijk toe.

  • Fietspad Trekpad Almere

Het fietspad Trekpad is van 29 september tot en met 17 november afgesloten. De omleiding loopt via de Ibisweg.

Werkzaamheden

Het onderhoud bestaat bij het Trekpad uit het aanleggen van een betonnen fietspad. Bij de Knardijk en de Hoge Vaart bestaat het onderhoud onder andere uit het aanleggen en vervangen van beton en het opnieuw asfalteren van de paden. De fietspaden maken onderdeel uit van belangrijke recreatieve routes in Zuid-Flevoland. Om de fietspaden weer veilig en comfortabel voor (recreatieve) fietsers te maken, is het belangrijk dat de paden worden onderhouden.

Meer informatie

Bezoek www.flevowegen.nl of stel uw vraag via info@flevowegen.nl.

Geschreven door