Jan van de Beek van Omroep Zeewolde is genomineerd voor ‘Omroep Vrijwilliger van het Jaar 2023’

Onze collega Jan van de Beek vrijwilliiger van de Lokale Omroep Zeewolde (LOZ) is voorgedragen samen met zijn team voor de titel ‘Omroep Vrijwilliger van het Jaar 2023’. De vrijwilligers van Omroep Almere feliciteren Jan en het hele team van de LOZ.

Deze nominatie is niet enkel een erkenning voor Jan, maar symboliseert de inzet en passie van meer dan 50 toegewijde vrijwilligers die zich inzetten voor de LOZ.

Over de verkiezing

Vrijwilligers nemen bij de lokale publieke omroepen een bijzondere plek in en vormen het hart van de lokale publieke omroep. Daarin onderscheidt de lokale omroep zich van de regionale en landelijke publieke omroepen. Zij zijn onmisbaar bij het tot stand komen van diverse lokale mediaproducties en zorgen samen met betaalde krachten voor de verankering in de lokale samenleving.

Zo’n 20.000 intern opgeleide vrijwilligers zetten zich iedere dag in voor hun omroep. Met de uitreiking van de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar staan we stil bij de belangrijke rol die de vrijwilliger speelt binnen onze sector en willen we ze de erkenning en waardering geven die ze verdienen. De genomineerden en winnaar worden gekozen door de omroepen zelf en het publiek. 

Lokale Omroep Zeewolde (LOZ)

LOZ heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt om betrouwbaar nieuws, actuele informatie en achtergronden uit Zeewolde en zelfs daarbuiten te brengen. De omroep was onder andere aanwezig bij de Alp d’Huzes in Frankrijk en werkte samen met de atletiekvereniging om het vrijheidsvuur naar Zeewolde te halen. Tijdens nationale nieuwsgebeurtenissen in Zeewolde leverden de vrijwilligers van LOZ beelden aan landelijke nieuwsuitzendingen. Ook tijdens evenementen zoals ‘NL doet’ zijn de vrijwilligers van LOZ steeds aanwezig en betrokken.

Erkenning

De verkiezing voor ‘Omroep Vrijwilliger van het Jaar’ biedt een kans om de inzet van Jan van de Beek en het hele team van LOZ te erkennen. Stemmen op Jan is een waardering voor het harde werk van alle vrijwilligers die zich verbonden voelen met LOZ en hun gemeenschap.

Er kan gestemd worden tot en met 25 oktober via https://www.omroepvrijwilligervanhetjaar.nl/ en kies Jan van de Beek.

De uitreiking van de Omroepvrijwilliger van het Jaar vindt plaats tijdens de opening van de NLPO inspiratiedag op zaterdag 4 november in Gooiland in Hilversum

Geschreven door