Klein chemisch afval niet meer aan huis opgehaald

Per 1 januari 2024 haalt de gemeente geen klein chemisch afval (kca) aan huis op.

Het gaat om bijvoorbeeld verfblikken, accu’s en spaarlampen. Het blijft gewoon mogelijk om klein chemisch afval te brengen naar de recyclingperrons in Buiten en Poort en het Upcyclecentrum in Haven. Daar kun je ook ander afval naartoe brengen. Het totale overzicht kun je vinden op almere.nl/recyclingperrons.

Kleine voorwerpen (lampen, batterijen en kleine elektrische apparaten) kun je inleveren in de bakken die je vindt in veel supermarkten en bouwcentra.

Het is belangrijk om klein chemisch afval apart in te zamelen. Het wordt dan op de juiste manier afgevoerd en verwerkt. Doe producten zoals batterijen niet bij ander afval. Er kan dan namelijk brand ontstaan. Daarnaast wordt restafval verbrand en het is niet goed als daar chemische stoffen bij zitten.

Geschreven door