Programma Upcyclecentrum tijdens Steigerfestival zaterdag 8 oktober

Een schoon en duurzaam Almere, dat doen we samen. Het Upcyclecentrum is de plek in Almere Haven waar je kunt zien hoe we dat samen doen, op het recyclingperron met de inwoners, de  ondernemers en in het belevingscentrum. Op 8 oktober tijdens het Steigerfestival is er op het Upcyclecentrum van alles te doen.  

Zaterdag 8 oktober

Open atelier Studio Heinepein

Henk Toetenel van Studio Heinepein is gefascineerd door materialen en zet die om in circulaire kunsten en vakmanschap. Dat doet hij in de vorm van meubels, ruimtelijke objecten, en schilderijen. Daarnaast probeert hij mensen bewust te maken van de huidige wegwerpeconomie. Je kunt immers nog prachtige dingen maken van materialen die anders verbrand of versnipperd zouden worden. Daarom zet hij van 10.00 – 18.00 uur zijn atelier open.

Workshop sieraden maken van Goudsmit Isolde de Ridder

Goudsmid Isolde de Ridder-Le Creurer maakt hoogwaardige circulaire sieraden. Hiervoor maakt ze voornamelijk gebruik maken van klein metaal en elektronica. Isolde geeft om 14.00 uur een workshop sieraden maken in het Upcyclecentrum. Kom op tijd vol = vol.

GigaGieter geeft water

CitySenses is van 11.00 – 13.00 uur in de belevingsruimte aanwezig. Hier werk je mee aan het maken van de ‘waterstralen’ voor de GigaGieter, die pronkt achter het Upcyclecentrum. Daarnaast geven zij meer achtergrondinformatie over de GigaGieter, circulaire kunst en het educatief programma!

Laat je verbazen in het Upcyclecentrum

Om 15.00 uur kun je bij het Upcyclecentrum een unieke rondleiding volgen. We starten in de belevingsruimte waar Upcycling je om de oren vliegt. Daarna krijg je een rondleiding over het perron en door de catacomben van het Upcyclecentrum. Let op kom op tijd: er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar.

Boks-je-boom

Van 11.00 – 17.00 uur gaan kinderen creatief aan de slag in het Upcyclecentrum met Boks-je-boom. Hierbij maak je van oude materialen een eigen ontworpen boompje. Een echt kunstwerk om trots op te zijn en mee naar huis te nemen.

Lees meer over Steigerfestival

Geschreven door