Links vindt woningbouwplan te laat en te mager

Het aanvalsplan voor woningbouw dat donderdag bekend werd, is voor de linkse oppositie in de gemeenteraad te laat en het absolute minimum. GroenLinks en PvdA verwijten de raad dat de bouw van extra woningen onnodig maandenlang is vertraagd.

PvdA en GroenLinks kwamen voor de zomer al met concrete voorstellen voor de bouw van 2000 flexwoningen. Ook werden daarvoor zeven bouwlocaties aangedragen. Destijds wilde een meerderheid in de raad echter een aanvalsplan van het college afwachten.

“Ik waardeer dit plan maar als de raad ons voorstel toen had aangenomen, waren we al een stuk verder geweest”, betoogde Jaap Steenkamer van GroenLinks.

PvdA-raadslid Ruud de Jonge was kritisch op de VVD die niet kon aangeven hoeveel de wachtlijst van woningzoekenden korter wordt dankzij het aanvalsplan. “U bent lekker aan het voetballen, maar heeft geen idee waar het doel staat”, verweet hij de VVD.

D66 viel de coalitiegenoot bij en verweet de PvdA dat die niet met plannen was gekomen. Waarop GroenLinks het bouwplan van een half jaar geleden in herinnering riep, dat voorzag in nieuwe woningen met voorstellen voor bouwlocaties. Toen ging het onder meer om het Odeonpark, Oosterwold, terrein bij het Fanny Blankers Koen Sportpark en een groenstrook in Literatuurwijk.

Geschreven door