SC Buitenboys hersteld zich ten koste van EVC (0-2)

In de zaterdag 2e klasse A heeft Buitenboys zich knap hersteld van de nederlaag vorige week tegen HBOK. In Edam boekte het team van Dennis Verwer een 0-2 overwinning. Hierdoor klom men weer een paar plaatsen en bezet nu de middenmoot.

SC Buitenboys speelde een uitstekende eerste helft tegen EVC. Het had veel balbezit en kreeg behoorlijk wat mogelijkheden om tot scoren te komen. Halverwege de eerste helft kwam Buitenboys op voorsprong door Giovanni van der Zaken na een goed opgezette aanval waar Gianni Rellum aan de basis stond.: 0-1. Nog in de eerste helft verdubbelde Buitenboys de voorsprong en weer was van der Zaken de doelpuntenmaker: 0-2. EVC kwam voor de rust ook nog in scoringspositie maar wist het doel niet te vinden.

Fraaie reddingen.

Na de rust werd het meer een gelijkopgaand duel en kwamen er ook meer kansen voor de thuisclub, maar scoren bleek een te grote opgave voor de gastheren. Wel moet gezegd dat Buitenboys-doelman Indy Kool een uitstekende tweede helft speelde en hield zijn ploeg dan ook op de been. Tegen het einde van de wedstrijd leek EVC nog tot scoren te komen maar Buitenboys belette dat en trok de winst over de streep.

Trainer Dennis Verwer was een tevreden man en gaf zijn team ook de complimenten voor de uitstekende eerste helft en de inzet waarmee zijn ploeg deze middag had gespeeld.

Komende zaterdag ontvangt Buitenboys Zwaluwen ‘30 uit Hoorn. Om 14.45 trapt men af op Sportpark Polderkwartier.

Geschreven door