SC Buitenboys na valse start naar verdiende overwinning op Zwaluwen ‘30

In de zaterdag 2e klasse A heeft Buitenboys haar aanhang niet teleurgesteld, op Sportpark Polderkwartier kwam men na een 0-2 achterstand goed terug en wist drie keer het net te vinden en stuurde Zwaluwen ‘30 puntloos weg.

Valse start

Buitenboys kende een slechte start in het begin van dit duel. De tegenstander scoorde al na 4 minuten via de paal en de rug van de doelman de 0-1. Hierna was Buitenboys wel de betere ploeg maar de score viel weer bij de gasten na een counter: 0-2. Dit was voor Buitenboys het sein om het tempo te verhogen en dat wierp ook zijn vruchten af, vijf minuten voor de rust kwam de aansluitingstreffer dan ook tot stand. Op aangeven van Niels van der Steen was het Tyrell Burleson die de Zwaluwen-doelman passeerde: 1-2. Nog voor de rust trokken de Almeerders de stand gelijk en weer was Burleson de doelpuntenmaker, hij omspeelde diverse tegenstanders en  scoorde de 2-2. Dit werd tevens de ruststand.

Verbeterpunten

Na de thee was er niet veel verandering te zien in het spelbeeld en na 58 minuten spel wisten de Almeerders op een 3-2 voorsprong te komen, Gianni Rellum ging goed door en bediende Giovanni van der Zaken op maat en hij tekende voor de 3-2. Zwaluwen kwam nog wel terug maar Buitenboys speelde de resterende tijd geconcentreerd uit en stelde de zege veilig.

Trainer Dennis Verwer was uiteindelijk wel tevreden maar zag nog wel verbeterpunten waar ongetwijfeld nog aan gewerkt gaat worden. 

De komende wedstrijd (28/10) gaat Buitenboys op bezoek bij Olympia Haarlem.

Geschreven door