SC Buitenboys schiet te kort tegen Olympia Haarlem

Tweedeklasser Buitenboys heeft het tegen Olympia Haarlem uiteindelijk niet kunnen bolwerken. Het team van trainer Dennis Verwer trof een ploeg die goed voetbal speelde en de eerste helft duidelijk beter was dan de Almeerders

Vanaf het begin zette de thuisclub Buitenboys behoorlijk onder druk en daar had de ploeg uit Almere geen antwoord op. Het was dan ook niet vreemd dat de Haarlemmers de leiding namen en de 1-0 nog voor de rust verdubbelde :2-0. Buitenboys stelde hier niet zoveel tegenover en was de voorsprong uiteindelijk wel verdiend. Het spel van Buitenboys was in de eerste helft veelal te slordig.

Beter Buitenboys

In de tweede helft kwamen de Almeerders veel beter voor de dag en bepaalde vaak ook het spel. De thuisclub kwam later wel weer beter in de wedstrijd en bekroonde de eerste aanval na rust direct met een treffer:3-0. Buitenboys gaf niet op en bleef zoeken naar een tegentreffer en kreeg men ook diverse mogelijkheden, maar de eindafwerking liet te wensen over. In minuut 75 kwam dan toch die felbegeerde treffer, Ky-mani Soe Agnie speelde zich vrij en gaf buitenkant voet fraai voor waarna Tim Smit met een mooie kopbal scoorde voor Buitenboys: 3-1. Buitenboys zette alles op de aanval maar steeds kwam men net niet tot scoren en dat deed Olympia in de slotfase uiteindelijk wel en was de 4-1 nederlaag een feit voor de Almeerders.

Initiatief

Trainer Dennis Verwer (foto boven) zag ook dat Buitenboys voor de rust de mindere was, “ maar de tweede helft nam mijn ploeg veel initiatief en kreeg genoeg mogelijkheden om te scoren maar de zuiverheid was er niet,en dan blijf je achter de feiten aanlopen”. aldus de coach die komende wedstrijd op Sportpark Polderkwartier Always Forward ontvangt.