Sporting Almere laat zich verrassen na 0-2 voorsprong en verliest verrassend

In de zaterdag vijfde klasse C heeft Sporting Almere onnodig een 0-2 voorsprong weggegeven nadat er een omzetting kwam bij de thuisclub kreeg de wedstrijd een ander verloop. Uiteindelijk was er niet meer aan een nederlaag te ontkomen.

Riante voorsprong.

Het begon goed bij Sporting Almere en binnen 20 minuten stond de ploeg van Tareq abed Magied op een 0-2 voorsprong. Hamed Ahmed scoorde de 0-1 en Max de Ree verdubbelde de voorsprong. Toen de gasten gingen wisselen en een andere speler had ingebracht kreeg het duel een andere wending.Deze speler zette de lijnen uit voor de thuisclub en binnen acht minuten scoorden zij drie keer en keek Sporting met de rust tegen een 3-2 achterstand aan.

Omzettingen.

De tweede helft ging de strijd vrij gelijk op en mede doordat Sporting wat omzettingen had gedaan. In de 70ste minuut scoorden de gastheren de 4-2 maar kort hierna kwam Sporting weer goed terug en maakte Sherwan Moustafa de 4-3 en werd de slotfase nog spannend maar Sporting zag geen kans meer om op gelijke hoogte te komen. Het fysieke Zuidoost United gaf weinig kansen meer weg en zal Sporting komende wedstrijd anders om moeten gaan met fysiek sterke ploegen.

Sporting-coach Tareq abed Magied zag nog steeds een stijgende lijn en zal daar de komende wedstrijden  dan ook op blijven focussen.

Komende zaterdag ontvangt Sporting Almere op eigen complex Nieuw Sloten en om 14:30 uur begint dit duel.