Steunpilaar voor blinden onderscheiden

Voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk als toegankelijkheidsambassadeur is aan Almeerder Johan de Visser de Erepenning van de gemeente uitgereikt. Dat gebeurde op de Dag van de Witte Stok, waarmee aandacht gevraagd wordt voor mensen met een visuele beperking.

De Visser is twaalf jaar actief voor ’t Gilde. In die rol beheert hij de website en gaat op bezoek bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Oogvereniging en is hij sinds een jaar voorzitter van de regio Flevoland.

In het stadhuis is hij een bekende en gewaardeerde adviseur. Van zijn adviezen worden bij aanpassingen in de openbare ruimte vaak gebruikgemaakt. Daarnaast is hij ook vertegenwoordiger van de werkgroep ViP (VN-verdrag In de Praktijk). Het ViP helpt en adviseert de gemeente bij de uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Volgens de Adviescommissie Gemeentelijke Onderscheidingen denkt de Visser niet in hokjes en krijgt hij daardoor veel dingen voor elkaar. Hij adviseert verschillende afdelingen van de gemeente over toegankelijkheidsvraagstukken in de openbare ruimte. Met de onderscheiding benadrukt de gemeente het belang van vrijwilligers en informele ambassadeurs voor onze stad. De betrokkenheid van vrijwilligers vormt een van de fundamenten van Almere.

Wethouder Maaike Veeningen heeft de onderscheiding uitgereikt.

Geschreven door