De Oogvereniging, NS en ProRail vragen aandacht voor blinde en slechtziende reizigers op de Internationale Dag van de Witte Stok

Mensen die blind of slechtziend zijn ervaren regelmatig onzekere momenten bij het reizen met het openbaar vervoer. De Oogvereniging, NS en ProRail lanceren daarom samen de campagne “Oog voor een ander”. Treinreizigers in heel Nederland krijgen handige tips hoe zij blinde en slechtziende medereizigers kunnen helpen tijdens hun reis.

De campagne activiteiten zijn op zaterdag 15 oktober, de Internationale Dag van de Witte Stok. Op verschillende plaatsen in het land vinden lokale activiteiten plaats.

NS en ProRail geven hun medewerking door beelden van de campagne te laten zien op de schermen in treinen en op perrons. Ook is er een online campagne op de sociale media kanalen van de Oogvereniging. Daarnaast vragen leden en medewerkers van de Oogvereniging aandacht voor deze campagne op zaterdag 15 oktober op Utrecht Centraal.

U bent van harte welkom op 15 oktober Utrecht Centraal. U kunt ervaringsdeskundigen interviewen en de ervaringen van ziende belangstellenden optekenen.

Meer informatie is te vinden op: www.oogvereniging.nl/internationale-dag-van-de-witte-stok-2022.

Flevoland
Ook in Flevoland wordt aandacht gevraagd voor de blinde of slechtziende medereiziger. Dat kan zijn bij lokale bijeenkomsten of op zaterdag 15 oktober
rond een station in Almere. In de toekomst wil regio Flevoland van de Oogvereniging ook actief zijn in andere plaatsen in de provincie Flevoland.

Geschreven door