Tentoonstelling Roze in Verzet

Ter gelegenheid van Winter Pride Almere is van 3 tot en met 6 november de tentoonstelling ‘Roze in Verzet’ te zien.

Deze tentoonstelling richt zich op de beeldvorming en zichtbaarheid van verzetshelden met een homoseksuele oriëntatie. Specifiek in de Tweede Wereldoorlog, maar ook uit andere tijden. Wie waren zij? Wat bewoog hen? Wat kunnen we van hen leren? De tentoonstelling wordt op 16 uur in het bijzijn van wethouder Maaike Veeningen geopend.

Een van de Initiatiefnemers van de tentoonstelling Gerrit Reijnen, vertelde eerder aan Gaykrant: “Wij willen deze mensen recht doen. Het waren jonge mensen die een grote verantwoordelijkheid op zich namen. En na de oorlog moesten ze als het ware opnieuw onderduiken. Frappant genoeg was homo-onderdrukking na de oorlog groter dan tijdens. Kennelijk lag en ligt het nog steeds gevoelig homoseksuele mannen en vrouwen als held en als lichtend voorbeeld te zien voor alle mensen.”

De tentoonstelling is tijdens openingstijden van het Stadhuis te zien in de B-Passage.

Geschreven door