Twee rode kaarten nekken SC Buitenboys tegen HBOK

SC Buitenboys heeft in de 2e klasse A geen punten over kunnen houden in het duel met HBOK. Het spel van de Almeerders was in de eerste helft was prima maar in de tweede helft sloeg de wedstrijd om en moesten twee spelers van Buitenboys vertrekken met rood. De warrig leidende leidsman had kennelijk niet zijn middag en nam vaak vreemde beslissingen.

Veel balbezit.

HBOK kwam ook wel voor het doel van de thuisclub, maar scoren bleef uit. Nog voor de rust verdubbelde Buitenboys wel de voorsprong en weer was Burleson de doelpuntenmaker na goed werk van Kymani: 2-0.HBOK kwam later ook nog wel voor het doel van de thuisclub, maar de score bleef uit en ging Buitenboys met een riante voorsprong de rust in.

Snelle “aansluiter “.

Na de rust was het HBOK dat snel de 2-1 maakte en was de wedstrijd weer volledig open. De Zunderdorpers bleven Buitenboys onder druk zetten, en in minuut 60 kreeg HBOK een strafschop die veel verbazing wekte. Indy Kool stopte de penalty en bleef Buitenboys overeind. Niet veel later werd Buitenboys een vrije schop onthouden en liet de arbiter doorspelen, waarna de gasten hier goed van profiteerden en de gelijkmaker scoorde: 2-2. Het commentaar van Buitenboys kostte Burleson een rode kaart. In deze situatie vond de arbiter het nodig om Buitenboys nog een rode kaart te geven aan Damian Vasilda en stond Buitenboys met negen man. Nu werd de druk nog groter en kregen de Almeerders nog twee goals ook om de oren en was de wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd dus met twee gezichten waarin de leidsman een behoorlijk aandeel had in het nadeel van Buitenboys. De 2-4 uitslag was geflatteerd en kreeg HBOK teveel van het goede.

Buitenboys-trainer Dennis Verwer: De eerste helft profiteerde we optimaal van de kansen en speelden we goed,maar na de rust met 2x rood nekte ons en is het geen schande om van HBOK te verliezen want zij hebben een goede ploeg “.

Komende wedstrijd gaat Buitenboys op bezoek bij het Edamse EVC.