Veel nieuwe horeca in Centrum Stad

Wie graag uit eten gaat en nieuwe restaurants wil proberen, is in Almere Centrum aan het juiste adres.

Regelmatig openen hier nieuwe restaurants met uiteenlopende keukens. Ook nu kunnen er weer vier bijzondere nieuwkomers worden gemeld waar kan worden genoten van Aziatische gerechten, Syrische zoetigheden, gepofte aardappel en van gezond eten waar je blij van wordt.

Potaé
Bij Potaé speelt de aardappel een hoofdrol. Kumpir is een Turks gerecht waarbij een aardappel wordt gepoft en vervolgens met verschillende ingrediënten wordt verrijkt. Hij kan worden gepureerd met boter, olie of kaas en worden belegd met toppings als kip, tonijn, groente, bonen en verschillende sauzen. Op het menu staan verder falafel, verschillende wraps, verse salad bowls en heerlijke zelfgemaakte drankjes.

Potaé zit aan Korte Promenade 10A. 

Pohn Qsine
Bij Pohn Qsine komen de culinaire tradities van de streetfood uit Thailand, Laos en Vietnam samen. Het is het nieuwe restaurant van Almeerse ondernemers Hien Pongsawat en George van der Schaaff. Op het menu staan heerlijke soepen als Thom Kha Kai, diverse pad-gerechten, curry’s, verse maaltijdsalades, noodles, pohn-gerechten en een gevarieerd aanbod aan vegetarische opties. Klanten kunnen verder kiezen uit verschillende Aziatische bieren, cocktails, wijnen en non-alcoholische opties. Veel Aziatische restaurants maken gebruik van smaakversterkers als vetsin, maar bij Pohn Qsine zijn ze van mening dat de ingrediënten zelf al smaak genoeg hebben. Deze smaakversterkers worden hier dan ook niet gebruikt. Er kan zowel in het restaurant zelf worden gegeten als worden afgehaald en bezorgd.

Pohn Qsine is eind augustus geopend aan het Belfort 8.

Happyfoodlovers
Mensen zijn steeds vaker op zoek naar manieren waarop ze een gezonde levensstijl kunnen nastreven, zonder daarbij de funfactor uit het oog te verliezen. Ondernemer Ruud Schönhage wil met Happyfoodlovers laten zien dat gezond leven en plezier hand in hand kunnen gaan. In de sandwichshop kunnen klanten terecht voor heerlijke sandwiches, verse smoothies en sappen en de lekkerste salades. Alles altijd vers bereid en zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Daarnaast serveren zij de lekkerste koffie en ijskoffie en bijzondere theesoorten.   

Happyfoodlovers is op 4 september geopend aan Forum 4.

Al-Diafa
Liefhebbers van zoete lekkernijen zijn bij Al-Diafa aan het goede adres. Hier verkopen ze verschillende Syrische lekkernijen zoals dadels, gedroogd fruit, gebaksoorten met noten en nog veel meer. Het Oosterse interieur maakt een bezoek tot een wereldse beleving. Al-Diafa is een perfecte toevoeging aan het aanbod in de passages waar veel kleinere boetiekjes en bijzondere speciaalzaken te vinden zijn.

Al-Diafa is onlangs geopend aan de Bottelaarspassage 18. 

 

Geschreven door