Ymere levert achttien nieuwe sociale huurwoningen in Nobelhorst op

In Nobelhorst zijn achttien nieuwe sociale huurwoningen toegevoegd. Daarnaast bouwt Ymere er – samen met co-maker Dura Vermeer – een appartementencomplex met 41 sociale huurwoningen én weer een nieuw blok met 25 grondgebonden woningen.

Hiervan werd afgelopen donderdag een impressie onthuld tijdens een feestelijke aankondiging op de bouwplaats in Almere.

Duurzame woningen
Nobelhorst is een klein dorp in Almere dat de afgelopen jaren steeds meer vorm heeft gekregen. Door de jaren heen heeft Ymere er al vele tientallen sociale huurwoningen gerealiseerd, mede dankzij de intensieve en duurzame samenwerking met haar co-makers. De nieuwe woningen kenmerken zich vooral dankzij het duurzame karakter ervan. Zo zijn ze voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp.

Geschikt voor verschillende doelgroepen
Bij de onthulling waren onder meer wethouder Bouwen, Wonen en Bereikbaarheid, Julius Lindenbergh, directeur John Haverkort van Dura Vermeer en bestuurder Marike Bonhof (Ymere) aanwezig. Er werd onder andere ingezoomd op de doelgroepen die met deze woningen bediend worden: de achttien (reeds opgeleverde) woningen zijn perfect geschikt voor eenoudergezinnen met één kind, terwijl het appartementencomplex vooral ruimte zal bieden aan een- of tweepersoonshuishoudens.

De uitdaging het hoofd bieden
Bovendien is de vraag naar (zulke) appartementen in Almere groot, beaamt ook Ymere-bestuurder Marike Bonhof: “De woningopgave in Almere is enorm en vormt een flinke uitdaging voor de komende jaren. Het is daarom des te waardevoller dat we hier steeds weer nieuwe woningen kunnen toevoegen, met in het bijzonder dit complex met appartementen waar de inwoners van Almere reikhalzend naar uitkijken.”

Het nieuwe dorp van Almere
Ook wethouder Julius Lindenbergh is erg blij met de realisatie van deze nieuwe woningen: “Nobelhorst is in feite het nieuwe dorp van de stad Almere. Dat is uniek. Nobelhorst vind je naast de bossen van Almere Hout en binnen bereik van het centrum van Almere Stad. Het heeft een mix van woningen met verschillende prijsklassen in koop en (vrije) huur. Bovendien kun je je droomhuis laten bouwen op je eigen kavel. Nobelhorst is, kortom, een aangename aanwinst voor Almere!”

Zowel het nieuwe appartementencomplex als de grondgebonden woningen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Geschreven door