9000 Almeerders leven onder armoedegrens

Bijna 9000 Almeerders leefden vorig jaar in armoede. Echtparen met twee kinderen worden als arm aangemerkt als zij maandelijks minder dan 2300 euro verdienen.

Het percentage armen ligt in Almere hoger dan het landelijk gemiddelde van 4,1. Dat percentage gold vorig jaar ook in heel Flevoland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Dankzij miljarden euro’s die de overheid vorig jaar heeft uitgetrokken voor energiesteun, komen veel minder Nederlanders onder de armoedegrens uit dan een jaar eerder. Ook in Almere is het percentage armen afgenomen sinds 2021. Toen had nog 5,4 procent van alle Almeerders een laag inkomen.

Om als arm te boek te staan, mag je als alleenstaande niet meer dan 1200 euro netto per maand verdienen. Voor een paar zonder kinderen ligt die grens op 1690 euro, voor een alleenstaande ouder met twee kinderen op 1830 euro. Een echtpaar met twee kinderen geldt als arm als er maandelijks minder dan 2300 euro binnenkomt.

Geschreven door