Almere achter de Schermen | Speciaal voor de inwoners met een smalle beurs | Video aflevering 1

Almere achter de schermen is een programma waarin Almeerders elkaar informeren over alles wat van belang is als je leeft van een klein budget.

In deze aflevering ontvangen  Johan van Kesteren en Nancy de Groot een vrijwilliger van het Taalinformatiepunt Almere: Wim Hekman. Hij vertelt wat het taalinformatiepunt doet en waar de 4 vestigingen in de stad te vinden zijn.

Reporter Richard Meijer gaat op bezoek bij twee buurthuiskamer in Almere Buiten: Bij de Buren op het Noordeindepad is nog in aanbouw. In “Bij Bosshardt” in de Moskoustraat wordt de buurtmaaltijd gekookt. Coordinator Lia de Graaf vertelt hoe je mee kunt eten. De culturele gast van de week is Gijs de Mik. Hij brengt ook de uitagenda mee. Hierin vind je uitjes voor volwassenen met en zonder kids voor weinig of geen geld. Je kunt deze informatie ook online vinden.

Taalinformatiepunt:

LocatieDag/Tijdstip
Buurtcentrum De Draaikolk (Lekstraat 2)Woensdag 13.00 – 15.00
Wijkteam Almere Haven (Corrosia, Markt 43)Maandag 10.00 – 12.00
Wijkteam Almere Buiten West (Gebouw De Verbinding, E.F. van den Banweg 25, naast Stichting Wensjes)Dinsdag 13.00 – 15.00
De Nieuwe Bibliotheek Almere-Stad (Stadhuisplein 101)Maandag t/m vrijdag 10.00 – 12.00
Buurtcentrum De Bazuin Almere Stad Muziekwijk Luitstraat 1Dinsdag 10.00 – 12.00

Maaltijden:

Bij Bosshardt Almere Buiten Buurtmaaltijd:
Op dinsdag en donderdag om 17.00 uur. Vier euro per persoon.
Op woensdag en vrijdag lunch om 12.00 uur. Drie euro per persoon.
Dagelijks koffie van 10 tot 12. Gratis.

Uitagenda:

Museum M – Expo experience t/m 7 januari 2024:
Elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
In Museum M op het voormalige Floriadeterrein kun je geweldige selfies maken bij een kunstwerk van Emmanuelle Moureaux. In het cirkelvormige gebouw heeft ze een kleurenklok gemaakt. Vind uit hoe laat jouw lievelingskleur is en maak de leukste selfies met je vrienden!
Kosten: jongeren t/m 18 jaar gratis.
Volwassenen 5 euro

2. Kleur in Cultuur – Fashion voor beginners 9 +:
Elke woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur
Ben je ouder dan 9 en wil jij je eigen kleding maken of pimpen? Je bent elke woensdagmiddag welkom in het Artlab op Treinstation Muziekwijk.
Kosten voor deelname per keer 1 euro.3. De Wijze Uilenspeurtocht

3. De Wijze Uilenspeurtocht:
Wil je met de hele familie even uitwaaien? Doe de Wijze Uilenspeurtocht van het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen. Met je telefoon zie je de route en de vragen. Heb je alle vragen beantwoord, krijg je bij het restaurant een leuke cadeautje per kind. Meedoen is helemaal gratis. Wil je meer weten? Kijk even op de website van VVV Almere: Visitalmere.nl 

4. De betoverende droomjacht in Almere Jungle:
Elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond in november van 18.00 tot 21.00 uur.
Elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond in november kun je naar de Droomjacht in Almere Jungle. De lichtshow met laser- en rookeffecten is nog te zien tot eind november.  Uiteraard zijn alle nachtdieren wakker. Als je de gratis speurtocht doet, weet je zeker dat je ze allemaal tegenkomt.
Een toegangskaartje kost 8,95 voor iedereen ouder dan 2 jaar.
Kinderen van 0 tot 2 jaar zijn gratis. Je hond mag mee voor 1 euro 50.  

Geschreven door