Bied ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in Oosterwold

Persbericht: CDA Almere wil dat er Oosterwold fase 1B ook ruimte beschikbaar komt voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). CDA Almere heeft hiertoe een amendement ingediend, die donderdag 30 november wordt besproken in de gemeenteraad.

CDA streeft naar een samenleving met meer wij en minder ik. Door ruimte te bieden aan mensen die gezamenlijk een bouwproject willen realiseren, ontstaan hechte gemeenschappen die zorgen voor meer saamhorigheid en veiligheid in de buurt. Daarnaast zorgt CPO voor doorstroming op de huizenmarkt en helpt het eenzaamheid te voorkomen.

Door gezamenlijke inkoop van bouwmaterialen en arbeid kan er goedkoper worden gebouwd.

Zo zijn er in Almere bijvoorbeeld veel ouderen die in een rustige omgeving gezamenlijk een ouderenhof willen bouwen. Of starters die in hun eentje geen woning in Almere kunnen kopen, maar gezamenlijk wel kunnen toetreden tot de woningmarkt.

Daarom heeft CDA Almere een amendement ingediend om een deel van de kavels in Pampushout in de markt te zetten voor CPO.

Foto aangeleverd zonder naamsvermelding

Geschreven door