Bureau Gelijke Behandeling Flevoland te gast bij Almere Plenair

In Almere Plenair op Omroep Almere is op 17 november om 20:30 uur Margriet Nti Mensah van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) te gast. BGBF is de antidiscriminatievoorziening in Flevoland die zich richt op het voorkomen en bestrijden van discriminatie op alle gronden.

Melden van discriminatie

Als je te maken hebt gehad met discriminatie, helpt BGBF je met advies en indien nodig met het zetten van verdere stappen. Je wordt dan bijgestaan door de juridische medewerkers van BGBF, en deze hulp is volledig kosteloos. Melden kan telefonisch, via e-mail, het meldformulier op de website, WhatsApp en de Discriminatie Melder app. Zelfs als je alleen maar vermoedens van discriminatie hebt, kun je dit melden. Anoniem melden is ook mogelijk. Jouw melding wordt meegenomen in rapportages, maar in dat geval kan er geen ondersteuning worden geboden.

Educatie & Training

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland besteedt ook veel aandacht aan educatie en preventie. Het creëren van bewustwording, (h)erkenning en verbinding vormt de basis voor een effectieve aanpak tegen discriminatie en voor gelijkwaardigheid. BGBF geeft voorlichting op scholen over onder andere racisme en seksuele diversiteit, maar ook in verzorgingstehuizen. Workshops en trainingen worden daarom altijd op maat aangeboden. Daarnaast verzorgt BGBF trainingen voor organisaties en bedrijven.

Wil je meer weten? Luister dan op 17 november naar Almere Plenair. Presentatie: Marc Rombout en Arbo Bogers.

Geschreven door