De uitverkorene in de Voetnoot

Stichting Het klein Theater speelt op 24, 25 en 26 november de komedie ‘De Uitverkorene’ van Neil Simon. Een luchtige bewerking van het Bijbelse verhaal van Job. De voorstelling wordt gespeeld in De Voetnoot in het centrum van Almere, Stadhuisplein 2.

De voorstelling wordt in Brechtiaanse stijl gespeeld. Dat maakt de voorstelling extra interessant, omdat het bij Brechtiaans, of Episch theater, minder om de acteurs gaat maar meer om het verhaal. In de voorstelling van Het Klein Theater wordt de rol van Joe door 3 verschillende acteurs gespeeld. Tijdens het stuk stappen de acteurs letterlijk in elkaars rol. Het verhaal gaat echter gewoon verder.

Het draait allemaal om Joe Benjamin, een rijke succesvolle zakenman die rijk is geworden met zijn dozenfabriek. Hij is getrouwd met Rose en heeft drie kinderen. De tweelingzussen Sarah en Bente en de ‘verloren zoon’ David die een nog al losbandig leven leidt . Op een nacht gaat het alarm af, maar het lijkt loos alarm te zijn. Toch ontmoet Joe die nacht een vreemdeling die beweert een boodschapper van God te zijn. Wanneer Joe de boodschap die Sidney Lipton komt brengen niet bevalt heeft dat grote gevolgen voor zijn gezin en zijn omgeving, maar vooral ook voor hemzelf.

‘De Uitverkorene’ (God’s Favorite) wordt geregisseerd door Chantal Demarteau en gespeeld door Alexa Lustig-Ubachs, Alexandra van Stempvoort, Arie van Veen, Arjon Vonk, Hendrina van den Pangaart, Remco Uri, Roel van Rijnsoever, Stan van de Wiel. Decor en kleding Joke van de Geer en Sanny van den IJssel.

U kunt kaarten reserveren voor:
Vrijdag 24 november, aanvang 20:00
Zaterdag 25 november, aanvang 20:00
Zondag 26 november, matinee, aanvang 15:00
Een half uur voor aanvang ben u welkom in Café op 2

Kaarten reserveren op: www.hetkleintheater.nl/kaarten

Foto aangeleverd

Geschreven door