Erfgoedborrel XL in Stadsarchief Almere: lezing Ronald Nijboer, auteur “Wereldzee in de Polder”

In Stadsarchief Almere op de Stadhuispromenade 2 in Almere Stad vindt vrijdag 1 december 2023 van 16:00 uur tot 18:00 uur een lezing plaats van socioloog, onderzoeker en auteur Ronald Nijboer.

In 1873 maakte de Fransman Henry Havard een iconische reis rondom de Zuiderzee. Hij wilde de pittoreske dorpen en steden vastleggen voordat de modernisering ze voorgoed zou veranderen. Honderdvijftig jaar later vaart Ronald Nijboer in zijn kielzog het IJsselmeer rond.

Met een historische tjalk bezoekt hij de oude en nieuwe kustplaatsen (o.a. Almere) waar hij de verhalen van de bewoners optekent. Wat is veranderd en wat is gebleven? Hoe zijn we omgegaan met ons landschap en onze cultuur? En wat leert het verleden ons over de

toekomst?

Erfgoedborrel

Elke zes weken organiseert Boekwinkel Korsakov samen met St. Regenboogbuurt een erfgoedborrel om liefhebbers van erfgoed te ontmoeten en te verbinden. Deze keer gaan ze eenmalig een samenwerking aan met Stadsarchief Almere voor de XL-versie van de borrel.

Geschreven door