Forza Almere niet verder dan gelijkspel tegen ‘t Gooi

In de 5e klasse C heeft Forza Almere twee dure punten laten liggen en moet men nu genoegen nemen met een derde plek op de ranglijst. Het werd tegen ‘t Gooi 2-2 in een matige wedstrijd.

kopgoal

Forza Almere gaat voortvarend van start met direct een kopbal van Rory de Meijer die net overging.  In de 5e minuut was er een voorzet van rechts en dezelfde de Meijer kopt de bal zuiver in en zet Forza op 0-1. In de 10e minuut komt Mike Lochtenberg door op links maar  de voorzet wordt helaas gemist  Toch krijgt ’t Gooi wat kansjes en kan Yeray Fernandez Jimenez na een corner van ’t Gooi de 1-1 voorkomen. Hierna krijgt Forza krijgt nog enkele fraaie kansen, maar verzuimt de voorsprong uit te bouwen en na een half uur zet ’t Gooi vol druk via de linkerkant, verovert de bal en de voorzet kan vrij ingekopt worden op nog geen meter van de goal. Vijf minuten later echter wordt Sem Moolhuizen getorpedeerd in de 16 meter en weet Rory de Meijer de penalty feilloos te benutten: 1-2.

slechte opbouw

De tweede helft speelde Forza niet goed en moest ver terug, ’t Gooi gooit er nog een schepje bovenop en daar had Forza veel moeite mee. De opbouw van Forza was niet goed mede door het slechte veld, en moet dan ook af en toe een overtreding gebruiken om foutjes te herstellen. Dit leidt dan ook in de 55ste minuut tot een vrije trap van ’t Gooi op de linkervleugel en deze kan eigenlijk veel te makkelijk ingekopt worden en is het weer 2-2. Forza probeert het nog wel uit een  vrije trap genomen van  Mike Lochtenberg maar de doelman van de thuisclub brengt op tijd redding.  De 2-2 is natuurlijk een deceptie na de mooie overwinning van vorige week tegen IJburg.

In 5C wordt het wel spannender na het 0-0 gelijke spel tussen IJburg en Eminent Boys en het verrassende verlies van de tegenstander van volgende week Zuid Oost United.

Geschreven door