Gouden KNVB oorkonde voor Ernesto Romano en Maurice Elfert van Forza Almere

Forza Almere bestaat alweer zo’n 17 jaar en werd destijds opgericht door Ernesto Romano. Romano zelf van Italiaanse afkomst vond dat er weer een club in Almere bij moest komen en nam het initiatief en ging aan de slag. Uiteindelijk werd de club Forza Almere opgericht en die naam had natuurlijk te maken met zijn roots. Momenteel draait de club goed in haar afdeling en speelt er ook veel jeugd dus de toekomst is al verzekerd.

In het zonnetje

Afgelopen zaterdag voor de wedstrijd van de zaterdag 1 vond een huldiging plaats waar Romano niets vanaf wist en meldde zich een afgevaardigde van de KNVB. De KNVB had besloten dat de oprichter van Forza Almere maar eens in het zonnetje gezet moest worden en ontving de gouden oorkonde. Vele clubleden en de complete selectie waren hiervoor aanwezig en dat stelde de ex voorzitter bijzonder op prijs. Ook werd penningmeester Maurice Elfert gehuldigd want die was ook al 17 jaar actief bij de club en genoot ook optimaal van de huldiging en kreeg ook een oorkonde aangeboden, wat voor hem een grote verrassing was.

Hieronder een interview met beide heren die vertellen hoe destijds het een en ander ging.

Geschreven door